PROMÍTÁNÍ CELOVEČERNÍHO DOKUMENTÁRNÍHO FILMU V SÍTI Sokolovna Černilov NOVÝ TERMÍN BUDE UPŘESNĚN

V pondělí 4. 5. 2020 se měla černilovská sokolovna opět proměnit v kino a cestující autobusem budou v ten den vystupovat na správně pojmenované zastávce (Černilov – kino). Nový termín promítání bude upřesněn.

Tentokrát se bude promítat film V síti. Dopoledne se uskuteční projekce pro žáky 2. stupně Masarykovy jubilejní základní školy a od 19 hodin promítání pro veřejnost.

Celovečerní dokumentární film V síti, který upozorňuje na zneužívání dětí na internetu, bude mít v kinech premiéru 27. února. Snímek ukazuje experiment, ve kterém dokumentaristé Vít Klusák a Barbora Chalupová angažovali tři herečky. Ty se na sociálních sítích vydávaly za dvanáctileté dívky a realita, se kterou se zde setkaly, je velmi překvapující, ba šokující. Film V síti byl měl vidět asi každý rodič, prarodič, učitel či vychovatel.

„Hlavní linka filmu sleduje radikální psychosociální experiment, pomocí kterého autoři zviditelňují, s čím se v online prostoru potýkají děti ve věku 11–13 let. Virtuální predátoři se často skrývají za falešným dětským profilem, což jim usnadňuje oslovit „vrstevníky”. Pomocí sofistikovaných triků si brzy získají důvěru dítěte a snaží se z něj vylákat obnažené selfie. Jakmile se jim to podaří, začnou dítě vydírat tím, že jeho fotky zveřejní například na Facebooku, nebo rozšíří na jeho škole. Pro účely experimentu si autoři filmu tyto úskoky a manipulativní techniky vypůjčí a obrátí je proti jejich strůjcům. Z lovců se tak stanou lovení… Příběh našeho filmu nekončí u monitoru počítače, ale graduje až k osobním schůzkám, kde se naše herečky alias „dvanáctileté dívky“ setkávají s predátory tváří v tvář pod dohledem ochranky a šesti skrytých kamer. Natáčení se uskutečnilo pod dohledem ředitelky Linky důvěry, psycholožky, sexuoložky, právníka a kriminalisty se specializací na kyberkriminalitu.“

zdroj: https://www.ceskatelevize.cz/porady/12360773574-v-siti/21856227079/