BŘEZEN MĚSÍC ČTENÁŘŮ 2021

I v této složité době Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR vyhlašuje dvanáctý ročník akce Březen – měsíc čtenářů. Tento rok bude hlavním komunikačním tématem v českých knihovnách udržitelnost.

Normálně bychom vám k tomuto nádhernému tématu nabídli různé mimořádné vzdělávací a kulturní akce, ale letos je bohužel vše možné jen bezkontaktně, na dálku…

Kromě toho, že stále poctivě třídíme odpad (včetně bioodpadu do kompostéru na zahradě u Obecního úřadu 😃), máme v nabídce k zapůjčení spoustu knih s touto tematikou, především z produkce nakladatelství Kazda – www.knihykazda.cz a další. Rádi vám takovou knihu připravíme a nabídneme k vypůjčení skrz naše výdejní okénko.

Doporučujeme také facebookovou literární skupinu @smarticular: jednoduché nápady pro udržitelný život – https://www.facebook.com/smarticular-Jednoduch%C3%A9-n%C3%A1pady-pro-udr%C5%BEiteln%C3%BD-%C5%BEivot-100215438544700, kde se on-line dozvíte spoustu bezva tipů k tématu udržitelnost.

V České republice vznikla v roce 2019 pracovní skupina Udržitelnost v knihovnách https://udrzitelna.knihovna.cz/ . Jejím cílem je prozkoumat role českých knihoven v naplňování cílů udržitelného rozvoje a pomoci jim je rozvíjet, prohlubovat a komunikovat.